Infofiche 2 Hoe moet je van syndicus veranderen

Infofiche 2 Hoe moet je van syndicus veranderen

Om van je huidige syndicus over te stappen naar Jalo Beheer, moeten er een aantal strikte spelregels gevolgd worden. We trachten deze wettelijke verplichtingen voor jou in eenvoudige taal te vertalen in een stappenplan.

Stappenplan om van syndicus te veranderen

  • Stap 1: Vraag een offerte aan
  • Stap 2: Verdeel en bespreek de offerte binnen de VME en/of raad van mede-eigendom
  • Stap 3: Zorg voor een correcte benoeming van Jalo Beheer als je nieuwe syndicus. Dit kan via een Algemene Vergadering (AV), via een Bijzondere Algemene Vergadering (BAV), via een referendum, of via een vonnis. Meer informatie hierover vind je hier.
  • Stap 4: Na een correcte schriftelijke aanstelling, bestuderen we het dossier van je VME. We onderwerpen het dossier aan een technische, administratieve, juridische, financiĆ«le, communicatieve en verzekeringstechnische audit.
  • Stap 5: Wij organiseren een opstartvergadering Wij stellen een aantal proactieve probleemoplossende agendapunten voor in combinatie met duidelijke afspraken over het verdere beheer, en gaan daarmee naar de opstartvergadering.
  • Stap 6: Wij hernemen het dagdagelijks beheer van zodra de VME uit de gevarenzone is.
Indien je wenst over te schakelen naar Jalo beheer, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij bekijken dan samen met jou alle bovenstaande mogelijkheden en zoeken mee naar de beste oplossing.   Voor meer uitleg rond de verandering van syndicus, download onderstaande infofiche:

downloaden
Toch niet gevonden wat u zocht?
Wij helpen u graag verder. U kan ons telefonisch of via mail bereiken.